Etna Digital

Prodajni levak

Šta je prodajni levak – sales funnel?

Prodajni levak predstavlja vizuelnu prezetnatiju customer jouerneya tj korinsičkog putovanja, oslikavajući process prodaje od momenta kada je osoba saznala do nas do trenutka kada se odlučila na preduzme određenu akciju.

Nakon kreiranja strategije i plana, kako bismo ih uspešno realizovali, neophodno je da to šematksi predstavimo kako se ne bismo izubili usled velikog boja zadataka.

Šematski primeri jednostavnih prodajnih levakaFramework

Pre nego što pogledate primere, treba da znate da se visoko konvertibilan prodajni levak obično sastoji od 3 dela:

Top of the funnel (ToFu): Target audience – Vrh levka (ciljna publika)

Middle of the funnel (MoFu): Potential customers – Sredina levka (potencijalni korisnici)

Bottom of the funnel (BoFu): New and existing customers – Dno levka (novi i postojeći korisnici)

Kako mi to radimo?

ETNA je do sad projektovala 6 testiranih i proverenih sales funnel šablona. Oni se uz određene korekcije mogu primeniti na gotovo svaki biznis model na svetu!

Međutim, kada kreiramo prodajni levak, pre nego što uopšte uđemo u proces kreiranja detaljno proučimo customer journey (korisničko putovanje) kod klijenta – Izučimo detaljno ciljnu publiku, istražimo ko su ti ljudi, šta rade, kako se ponašaju, kako komuniciraju I na osnovu toga definišemo potpuno individualan i prilagođen prodajni levak.

Zato zakažite konsultaciju još danas, svoj idealan prodajni levak i započnite digitalnu erupciju svog biznisa.

Šta drugi kažu o nama

Web development

Pitanja i odgovori

Dobro pitanje, koje često dobijamo od strane klijenata. I sajt i landing srtana imaju za cilj da dovedu do određenih konverzija (kupovina, leadova, telefonskih poziva….).

Fokus naslovne stranice sajta je da posetiocima pruži osnovne informacije o firmi – njene vrednosti i proizvode/usluge koje nudi. Sadržaj i dizajn treba da privuku korisnike da ostanu na sajtu i istraže ostale stranice vebsajta koje će ih navesti na određenu konverziju.

Cilj landing strane jeste baš ta konverzija. To je samostalna stranica, obično napravljena na domenu sajta koja je kreirana na način da izazove željenu reakciju kod korisnika. Ona odstranjuje sve distrakcije kod korisnika i fokusira se na samo jednu stvar – prijavu na newsletter, porudžbinu ili zakazivanje sastanka.

  • Povećanje konverzija
  • Sajt radi i kada vi ne radite
  • Landing strane podržavaju sve ciljeve vaše firme
  • Prikupljanje svih bitnih informacija o korisnicima
  • Razvijate brend awareness
  • Jačate kredibilitet biznisa

Da. Landing strane su najefikasniji način da uverite kupce da izvrše kupovinu.

Međutim taj pristup ne odgovara svakom biznisu. Ukoliko prodajete 1-5 proizvoda ovo je idealno rešenje za Vas. Ali za one biznise koje imaju veliki katalog proizvoda ovaj pristup sigurno neće imati smisla.

Vrlo često pitanje, ali moramo Vas razočarati – nemamo opšti odgovor na ovo pitanje.

Vreme zavisi od X faktora kao što su broj stranica (proizvoda), kompleksnost projekta, zahtevi klijenta. Proces izrade može trajati od 7 dna pa sve do nekoliko meseci.

Nakon konsultacija, tačno definisanih stavki i uslova i kreiranog plana možemo Vam dati krajnji datum završetka radova.

  • Sajtovi koje mi kreiramo su dizajnirani tako da maksimizuju povrat investicije (ROI), a ne samo da izgledaju lepo.
  • Etna digital pomoću jedinstvene marketinške strategije sa specifičnim istraživanjem tržišta, identifikuje sve skrivene potrebe i želje korisnika, tačno znajući šta žele da vide
  • Posetioce Vašeg vebsajta pretvaramo u odane kupce