Etna Digital

Marketing automatizacija

Povećavanje prihoda i efikasnosti kompanije

Šta je marketing automatizacija?

Smaraju vas dosadni poslovi?

Ogroman je broj, emailova, SMS-ova, Viber poruka i/ili push notifikacija koje u današnje vreme šaljemo korinicima. Potrebno je voditi računa na koji način, u kojoj meri i kada informišemo korisnike.

A zamislite da postoji jedan alat koji sve ovo može da uređuje automatski – prema uslovima koje VI LIČNO ZADATE – Sigurni smo da bi Vam takav alat značio

Mi “stručnjaci” to zovemo Marketing Automatizacija

Veći prihodi za manje vremena

Marketing automatizacija i njena pravilna upotreba pomoći će vam da POVEĆATE PRIHODE I EFIKASNOST VAŠE KOMPANIJE, tako što će ona preuzeti obavljanje repetitivnih zadataka i uštedeti vreme vašim zaposlenima kako bi se fokusirali na  bitnije i zahtevnije projekte..

Kada se repetitivni zadaci prebace na alate za automatizaciju – dovodi do smanjenja faktora ljudske greške u rešavanju kompleksnih zadataka. A što više jedna organizacija raste, u veličini i kompleksnosti, to je veća efikasnost automatizacije u uštedi vremena i troškova!

Jednom kada kampanja krene, možete da se FOKUSIRATE NA DRUGE ZADATKE, a zatim da analizirate i podešavate svoj marketinški plan na osnovu rezultata koji pristižu. Automatizovana marketing strategija može da uštedi vreme i resurse, poveća prihode i ROI, dok se vi fokusirate na rast svog biznisa.

Kako postavlja marketing automatizacija?

Prvi korak je uvek prikupljanje podataka o kupcima kroz različite kanale kao što su mejl, web posete, aplikacije, društvene mreže, razgovori, itd. Ti podaci pomažu vam da kreirate pregled njihove korisničke putanje. – CUSTOMER JOURNEY

Drugi korak je da na osnovu tih saznanja postavljamo marketing automatizaciju prema idealnom korisničkom putu i potrebama.

Treći korak je detaljna analiza tržišta, problema korisnika i njihovih potreba i nakon toga pravimo detaljan plan, razložen na korake, pišemo mailove, smsove, trigere, grupe, različite ponude i sve ostalo što je potrebno – i sistem puštamo u rad. Nema potrebe da ga više proveravamo jer znamo na čemu smo radili

Nakon svega ovoga, marketing automatizacija RADI SAV POSAO:

 

Šta marketing automatizacija znači za korisničko putovanje?

Korisničko putovanje (customer journey) je zbir svih individualnih personalizovanih iskustava koje korisnik ili kupac ima sa vašim brendom.

Sa marketing automatizacijom, možete da krojite SVAKU POJEDINAČNU INTERAKCIJU na osnovu podataka, tako da svaka tačka dodira između tog određenog kupca i brenda bude savršeno prilagođena baš njemu i njegovom profilu.

Samo neke od akcija koje možete da izvršite su:

Koristeći alate marketing automatizacije, možete da dođete do kupaca tokom njihovog korisničkog putovanja bez obzira na to u kojoj tački korisničkog ciklusa se nalaze, bilo da je u pitanju neko ko razmišlja o prvoj kupovini, ili se radi o vašem redovnom kupcu.
Poenta ovog preciznog targetiranja je u tome da imate mogućnost da plasirate RELEVANTAN SADRŽAJ koji dolazi do vaših kupaca kad, gde i kako oni žele – čime ćete ih konvertovati u stalne mušterije i promotere brenda.

Sviđa vam se priča?


Šta drugi kažu o nama

Web development

Pitanja i odgovori

Dobro pitanje, koje često dobijamo od strane klijenata. I sajt i landing srtana imaju za cilj da dovedu do određenih konverzija (kupovina, leadova, telefonskih poziva….).

Fokus naslovne stranice sajta je da posetiocima pruži osnovne informacije o firmi – njene vrednosti i proizvode/usluge koje nudi. Sadržaj i dizajn treba da privuku korisnike da ostanu na sajtu i istraže ostale stranice vebsajta koje će ih navesti na određenu konverziju.

Cilj landing strane jeste baš ta konverzija. To je samostalna stranica, obično napravljena na domenu sajta koja je kreirana na način da izazove željenu reakciju kod korisnika. Ona odstranjuje sve distrakcije kod korisnika i fokusira se na samo jednu stvar – prijavu na newsletter, porudžbinu ili zakazivanje sastanka.

  • Povećanje konverzija
  • Sajt radi i kada vi ne radite
  • Landing strane podržavaju sve ciljeve vaše firme
  • Prikupljanje svih bitnih informacija o korisnicima
  • Razvijate brend awareness
  • Jačate kredibilitet biznisa

Da. Landing strane su najefikasniji način da uverite kupce da izvrše kupovinu.

Međutim taj pristup ne odgovara svakom biznisu. Ukoliko prodajete 1-5 proizvoda ovo je idealno rešenje za Vas. Ali za one biznise koje imaju veliki katalog proizvoda ovaj pristup sigurno neće imati smisla.

Vrlo često pitanje, ali moramo Vas razočarati – nemamo opšti odgovor na ovo pitanje.

Vreme zavisi od X faktora kao što su broj stranica (proizvoda), kompleksnost projekta, zahtevi klijenta. Proces izrade može trajati od 7 dna pa sve do nekoliko meseci.

Nakon konsultacija, tačno definisanih stavki i uslova i kreiranog plana možemo Vam dati krajnji datum završetka radova.

  • Sajtovi koje mi kreiramo su dizajnirani tako da maksimizuju povrat investicije (ROI), a ne samo da izgledaju lepo.
  • Etna digital pomoću jedinstvene marketinške strategije sa specifičnim istraživanjem tržišta, identifikuje sve skrivene potrebe i želje korisnika, tačno znajući šta žele da vide
  • Posetioce Vašeg vebsajta pretvaramo u odane kupce