Etna Digital

Kako smo pomogli klijentu da dođe do 17 novih zaposlenih u 2 meseca

CASE STADY

Početna situacija

Zaposleni: 34

Problemi:

 • Nedostatak zaposlenih

Krajni rezultat:

 • Zaposleni: 51

UVOD

Klijent se bavi uslugama korisničke podrške i telemarketingom. Dobili su veliki projekat i odjednom im je trebalo 15 kvalifikovanih opratera.

Za dobijanje novih radnika do sada su koristili Infostud i halo oglase. Nisu bili prezadovoljni rezultatima, niti su u tom trenutku mogli da zadovolje njihove potrebe. Trbealo im je efektivnije rešenje te su nam se iz tog razloga obratili.

 

Šta smo radili:

Shodno damo već imamo dosta iskustva u regruterskoj industriji (čak i sopstveni start up u istoj), većinu neophodnih stvari za početak rada smo imali spremno.

Pošto je klijent imao hitnu potrebu za novim i kvalifikovanim radnicima, u toku procesa kreiranja landing stranice kreirali smo 2 facebook lead kampanje.

Samo preko tih kampanja, u firmu je došlo 5 novih operatera.

Čim smo završili landing stranicu krenuli smo sa dubljim prodjnim levkom, t.j conv. Lead kampanjama i kontakt forme smo integrisali direktno sa CRM-om HR službe.

U narednom periodu je počelo da radi još 13 ljudi, čime smo zapravo premašili klijentova očekivanja.

Video reklame su nam od oglasa dale najblje rezultate jer je na jako jednostavan način objašnjeno šta radna pozicija sve obuhvata.

Za posao su se obično prijavljivali mlađ ljudi 24-28 godina.

 

Zaključak:

Pethodno iskustvo u recruiting industriji i lični start up su nam pomogli da brzo ostvarimo klijentove zahteve i popunimo kapacitete blabla.

Provereni sistem je dao rezultate, tako da u ovoj situaciji smo sa već postojećim funelim, i strateigjama došli do ciljanih KPIeva.

*imena klijenata nismo navodili zbog njihove privatnosti i konkurencije

Šta drugi kažu o nama

Web development

Pitanja i odgovori

Dobro pitanje, koje često dobijamo od strane klijenata. I sajt i landing srtana imaju za cilj da dovedu do određenih konverzija (kupovina, leadova, telefonskih poziva….).

Fokus naslovne stranice sajta je da posetiocima pruži osnovne informacije o firmi – njene vrednosti i proizvode/usluge koje nudi. Sadržaj i dizajn treba da privuku korisnike da ostanu na sajtu i istraže ostale stranice vebsajta koje će ih navesti na određenu konverziju.

Cilj landing strane jeste baš ta konverzija. To je samostalna stranica, obično napravljena na domenu sajta koja je kreirana na način da izazove željenu reakciju kod korisnika. Ona odstranjuje sve distrakcije kod korisnika i fokusira se na samo jednu stvar – prijavu na newsletter, porudžbinu ili zakazivanje sastanka.

 • Povećanje konverzija
 • Sajt radi i kada vi ne radite
 • Landing strane podržavaju sve ciljeve vaše firme
 • Prikupljanje svih bitnih informacija o korisnicima
 • Razvijate brend awareness
 • Jačate kredibilitet biznisa

Da. Landing strane su najefikasniji način da uverite kupce da izvrše kupovinu.

Međutim taj pristup ne odgovara svakom biznisu. Ukoliko prodajete 1-5 proizvoda ovo je idealno rešenje za Vas. Ali za one biznise koje imaju veliki katalog proizvoda ovaj pristup sigurno neće imati smisla.

Vrlo često pitanje, ali moramo Vas razočarati – nemamo opšti odgovor na ovo pitanje.

Vreme zavisi od X faktora kao što su broj stranica (proizvoda), kompleksnost projekta, zahtevi klijenta. Proces izrade može trajati od 7 dna pa sve do nekoliko meseci.

Nakon konsultacija, tačno definisanih stavki i uslova i kreiranog plana možemo Vam dati krajnji datum završetka radova.

 • Sajtovi koje mi kreiramo su dizajnirani tako da maksimizuju povrat investicije (ROI), a ne samo da izgledaju lepo.
 • Etna digital pomoću jedinstvene marketinške strategije sa specifičnim istraživanjem tržišta, identifikuje sve skrivene potrebe i želje korisnika, tačno znajući šta žele da vide
 • Posetioce Vašeg vebsajta pretvaramo u odane kupce