Etna Digital

Od 9700e minusa do 670e profita u 3 meseca

CASE STADY

Početna situacija

Broj mesečnih leadova: 3-4 (putem poznanstava)

Broj klijenata: 0

Mesečni bilans: -9800e

Problemi:

 • Nedostatak klijenata

 • Poslovanje u minusu

Krajni rezultat:

 • Potencijalni sastanci: 186

 • Dklopljeni dealovi: 5

 • Mesečni bilans: +670e

UVOD

Klijent je start up kompanija koja se bavi specifičnim, inovativnim i lokalnim načinom oglašavanja. Klijent poseduje TV uređaje, sa specifičnim softverom u zgradama, koji služe za informisanje stanara o trenutnim dešavanjima u zgradi i promociju firmi. Ciljna grupa su velike kompanije i lokalni biznisi.

Klijent je sarađivao sa 3 digitalne agencije pre nas i nisu imali gotovo nikakve rezultate. Nisu uspeli da pronađu pravi način da predstave i ispromovišu ljudima neponoznat produkt i benefite produkta i pronađu nove klijente.

 

Šta smo radili:

Na početku smo kreirali strategiju plan i sales funnel. S obrizom da se klijent bavi zakupom oglašavačkog prostora, te da shodno tome ima sličnu ciljnu grupu kako i ETNA, vrlo brzo smo odaridli pripremni deo jer smo veliki deo toga imali spremno.

Pošto je klijent imao potrebu za momentalni rezultatima, krenuli smo s Facebook leads kampanjama. Facebook forme smo uvezali sa prodajnim CRM-om tako da je smo od samog početka prodajnom menadžeru dosta olakšali posao.

Facebook leads kampanje su dovodile dosta leadova, međutim oni nisu bili nekvalifikovani. Shodno tome smo odlučili da ljude šaljemo na landing stranicu.

Nakon te promene, broj leadova se smanjio, ali se kvalitet povećao. Problem je bio taj što ljudi idalje nisu imali jasnu sliku o tome kakvu uslugu klijent pruža.

Da bismo skepticizam i nejasnoće sveli na minimum, odlučili smo da pored „zvančne stranice“, napravimo zasebanu VSL (video sales letter) stranicu. Tek smo nakon ovog poteza dobili željene rezultate, tj zaista kvalifikovane pontecijalne klijente.

Nakon željenih rezultata, podesili smo email automatizaciju. Kroz email bismo dodatno edukovali potencijalne kljiente o produktu, značaju digitalnog oglašavanja i ukratko objasnili kako će prodajni razgovor sa njima izgledati

Uzeći u obriz ograničene budžete i kratak vremenski period, klijent je bio prezadovoljan rezultatima i time što je konačno pronašao odgovarajuću marketing agenciju.

(Ovde skrinschoot kao onaj gore)

Konstantno radimo na automatizaciji marketinških i prodajnih procesa.

 

Zaključak:

Prethodno iskustvo, brzo prilagođavanje i otovorenost klijenta za nove predloge su u ovoj situaciji bili od presudnog značaja.je

Šta drugi kažu o nama

Web development

Pitanja i odgovori

Dobro pitanje, koje često dobijamo od strane klijenata. I sajt i landing srtana imaju za cilj da dovedu do određenih konverzija (kupovina, leadova, telefonskih poziva….).

Fokus naslovne stranice sajta je da posetiocima pruži osnovne informacije o firmi – njene vrednosti i proizvode/usluge koje nudi. Sadržaj i dizajn treba da privuku korisnike da ostanu na sajtu i istraže ostale stranice vebsajta koje će ih navesti na određenu konverziju.

Cilj landing strane jeste baš ta konverzija. To je samostalna stranica, obično napravljena na domenu sajta koja je kreirana na način da izazove željenu reakciju kod korisnika. Ona odstranjuje sve distrakcije kod korisnika i fokusira se na samo jednu stvar – prijavu na newsletter, porudžbinu ili zakazivanje sastanka.

 • Povećanje konverzija
 • Sajt radi i kada vi ne radite
 • Landing strane podržavaju sve ciljeve vaše firme
 • Prikupljanje svih bitnih informacija o korisnicima
 • Razvijate brend awareness
 • Jačate kredibilitet biznisa

Da. Landing strane su najefikasniji način da uverite kupce da izvrše kupovinu.

Međutim taj pristup ne odgovara svakom biznisu. Ukoliko prodajete 1-5 proizvoda ovo je idealno rešenje za Vas. Ali za one biznise koje imaju veliki katalog proizvoda ovaj pristup sigurno neće imati smisla.

Vrlo često pitanje, ali moramo Vas razočarati – nemamo opšti odgovor na ovo pitanje.

Vreme zavisi od X faktora kao što su broj stranica (proizvoda), kompleksnost projekta, zahtevi klijenta. Proces izrade može trajati od 7 dna pa sve do nekoliko meseci.

Nakon konsultacija, tačno definisanih stavki i uslova i kreiranog plana možemo Vam dati krajnji datum završetka radova.

 • Sajtovi koje mi kreiramo su dizajnirani tako da maksimizuju povrat investicije (ROI), a ne samo da izgledaju lepo.
 • Etna digital pomoću jedinstvene marketinške strategije sa specifičnim istraživanjem tržišta, identifikuje sve skrivene potrebe i želje korisnika, tačno znajući šta žele da vide
 • Posetioce Vašeg vebsajta pretvaramo u odane kupce